Γυναίκα & ασφάλεια υγείας

Σήμερα μιλάμε για...

«Την  υγεία μας να ‘χούμε».
Μια ευχή που ξεστομίζουμε καθημερινά όλες μας. Διατηρώ όμως τις αμφιβολίες μου για το αν όταν το λέμε βάζουμε και εμάς μέσα στην ευχή ή –όπως γίνεται συνήθως- εννοούμε τους άλλους. Παιδιά, συντρόφους, γονείς και όλους αυτούς που περιμένουν την δική μας φροντίδα και των οποίων οι ανάγκες πάντα προηγούνται.

Οι ιδιαίτερες ανάγκες υγείας που έχουν οι γυναίκες δεν συζητώνται επαρκώς πλην της μίας ημέρας αφιερωμένης στον καρκίνο του μαστού.

Δεν είναι όμως έτσι και «μακάρι» να ήταν μόνο ένα το καθαρά γυναικείο θέμα υγείας που μας απασχολεί.

Οι γυναίκες έχουμε ξεχωριστές και ιδιαίτερες ανάγκες, τις οποίες οφείλουμε να καλύπτουμε μέσω της ασφάλειας μας τόσο για το δικό μας καλό, όσο και για το καλό αυτών που φροντίζουμε.

Αυτές είναι:

  1. Αναπαραγωγική υγεία: Οι γυναίκες έχουν μοναδικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης που σχετίζονται με την αναπαραγωγική υγεία, όπως η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η γυναικολογική φροντίδα. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να περιλαμβάνουν τακτικούς ελέγχους, προγεννητική φροντίδα, αντισύλληψη και δυνητικά δαπανηρές διαδικασίες όπως καισαρικές τομές, υστερεκτομές, αντιμετώπιση πολυκυστικών ωοθηκών κτλ. Η ασφάλιση υγείας μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων που σχετίζονται με αυτές τις υπηρεσίες.
  2. Μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής: Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες τείνουν να ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, οι γυναίκες μπορεί να χρειάζονται υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και θεραπείες για παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της οστεοπόρωσης, του καρκίνου του μαστού ή άλλων χρόνιων ασθενειών. Η ασφάλιση υγείας παρέχει οικονομική προστασία και πρόσβαση στην απαραίτητη ιατρική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
  3. Προληπτική φροντίδα: Οι γυναίκες έχουν συχνά συγκεκριμένες ανάγκες προληπτικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων τακτικών προληπτικών εξετάσεων για καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, μαστογραφίες, τεστ Παπανικολάου και εξετάσεις καλής γυναίκας. Η ασφάλιση υγείας συνήθως καλύπτει αυτές τις προληπτικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη ανίχνευση πιθανών προβλημάτων υγείας και στην προώθηση της συνολικής ευημερίας.
  4. Μητρότητα και φροντίδα νεογνού: Εγκυμοσύνη, τοκετός
  5. Χρόνιες παθήσεις: Οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ορισμένες χρόνιες παθήσεις όπως είναι οι αυτοάνοσες διαταραχές. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να απαιτούν συνεχή ιατρική φροντίδα και θεραπεία.
  6. Οικονομικές ανισότητες: Οι γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίζουν οικονομικές ανισότητες και μπορεί να είναι πιο πιθανό να εξαρτώνται από την ασφαλιστική κάλυψη υγείας του συντρόφου τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ακόμη πιο κρίσιμο για τις γυναίκες να έχουν τη δική τους ασφάλεια για να διασφαλίζουν την πρόσβαση στην περίθαλψη ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης τους.
  7. Οικογενειακή φροντίδα: Οι γυναίκες είναι συχνά οι κύριοι φροντιστές για τα παιδιά και τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας. Αυτός ο ρόλος μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετο άγχος το οποίο με τη σειρά του, κλονίζει την υγεία ως ένα βαθμό. Και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντική η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Συμβαίνει πολλές φορές, σε πολλά από τα ραντεβού μας, η γυναίκα να «θυσιάζει» την δική της περίθαλψη ώστε να καλυφθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όμως, όπως φαίνεται και παραπάνω, η πρακτική αυτή είναι βλαπτική για το σύνολο της οικογένειας. Όπως λέω πάντα, «στο αεροπλάνο βάζουμε πάντα τη δική μας μάσκα οξυγόνου πρώτα». Για το καλό όλων.

Share

Δείτε ακόμα

άρθρα

Ματόχαντρα…και άλλοι τρόποι προστασίας!

Οι Έλληνες, όπως και πολλοί άλλοι λαοί-είμαστε δεισιδαίμονες. Ξεματιαζόμαστε. Φτύνουμε στον κόρφο μας, κλεινόμαστε σπίτι όταν είναι Τρίτη και 13, βάζουμε ματάκια στα αυτοκίνητα μας, στις κούνιες των παιδιών μας, στο λαιμό μας. Όλοι μας το κάνουμε σε μικρότερο ή μεγαλύ­τερο βα­θμό. Είναι μια ανθρώπινη ανάγκη να νιώθουμε προστατευμένοι, να νιώθουμε ότι ελέγχουμε την “αναποδιά” που τυχόν θα μας συμβεί.

podcasts

«Όχι γλυκερίνη, γλυκαγόνη!» «Ωχχχ το ξέχασα! Δεν πειράζει…»

Ο Άκης μαθητής λυκείου μας μιλάει για την καθημερινότητά του μετά την ξαφνική διάγνωση του διαβήτη.

Aκολούθησέ μας στα social media

Θέλεις να μαθαίνεις νέα μας;
Eγγραφή στο newsletter

Θέλεις να μαθαίνεις νέα μας;
Eγγραφή στο newsletter

Aκολούθησέ μας στα social media

© 2024 F2F Insurance Αll rights reserved | Όροι & Προϋποθέσεις

Designed & Created by MDesigners