Εσύ τι τύπος είσαι;

Σήμερα μιλάμε για...

Εσύ τι τύπος είσαι; Είσαι από αυτούς που μετανιώνουν για πράγματα που έκαναν ή για αυτά που ΔΕΝ έκαναν;

Συνήθως, μετανιώνουμε για αυτά που ΔΕΝ έχουμε κάνει. Προσωπικά έχω μετανιώσει για ευκαιρίες που ΔΕΝ έδωσα, για εμπειρίες που ΔΕΝ έζησα, για ταξίδια που ΔΕΝ έκανα, για σχέσεις που άφησα να φύγουν και ΔΕΝ έκανα κάτι να τις κρατήσω, για αυτά τα παπούτσια που είδα στην βιτρίνα και ΔΕΝ τα πήρα και μετά δεν τα βρήκα. Έχω φυσικά και μετανιώσει για πράγματα που έκανα, αλλά η ζυγαριά είναι σαφώς βαρύτερη από αυτά που ΔΕΝ έκανα.

Για ένα πράγμα μόνο δεν έχω μετανιώσει ποτέ. Για το ότι είμαι ασφαλισμένη.

Όταν φτάνεις στο σημείο να μετανιώνεις που δεν έχεις προνοήσει για την ασφάλεια, τότε τα πράγματα είναι άσχημα και συχνά μη διαχειρίσιμα.  Το βλέπω ξανά και ξανά και ξανά. Άνθρωποι που συνειδητά επέλεξαν να μην ασφαλιστούν, επικαλούμενοι διάφορες αιτιολογίες (η αγαπημένη μου είναι τα «ψιλά γράμματα». Πάντα χαμογελάω εδώ), να προσπαθούν να ασφαλιστούν κατόπιν εορτής με παταγώδη όμως αποτυχία. Τότε είναι που νιώθεις την απελπισία και την επικείμενη καταστροφή.

Καταστροφολογώ; Μπορεί. Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η ασφάλεια οφείλει να υπάρχει στον προγραμματισμό όλων μας, τόσο τον οικογενειακό όσο και τον επαγγελματικό, για έναν απλό λόγο. Για να μην είμαστε μόνοι μας όταν «σκάσει η στραβή». Για να μην ξεπουληθούμε. Για να μην χρεοκοπήσουμε. Για να μην είμαστε ΜΟΝΟΙ. Για να έχουμε εμείς  τον έλεγχο της οικονομικής μας κατάστασης και της ζωής μας και όχι ένα τυχαίο γεγονός να κάνει κουμάντο στην ζωή και την περιουσία μας.

Εσείς για ποιο θα θέλατε να μετανιώσετε; Για το ότι προνοήσατε και είχατε ασφάλιση; Ή να βρεθείτε σε μία θέση να μετανιώνετε γιατί δεν είχατε;

Share

Δείτε ακόμα

podcasts

«Όχι γλυκερίνη, γλυκαγόνη!» «Ωχχχ το ξέχασα! Δεν πειράζει…»

Ο Άλκης μαθητής λυκείου μας μιλάει για την καθημερινότητά του μετά την ξαφνική διάγνωση του διαβήτη.

άρθρα

Γυναίκα & ασφάλεια υγείας

Οι γυναίκες έχουμε ξεχωριστές και ιδιαίτερες ανάγκες, τις οποίες οφείλουμε να καλύπτουμε μέσω της ασφάλειας μας τόσο για το δικό μας καλό, όσο και για το καλό αυτών που φροντίζουμε.

Aκολούθησέ μας στα social media

Θέλεις να μαθαίνεις νέα μας;
Eγγραφή στο newsletter

Θέλεις να μαθαίνεις νέα μας;
Eγγραφή στο newsletter

Aκολούθησέ μας στα social media

© 2023 F2F Insurance Αll rights reserved | Όροι & Προϋποθέσεις

Designed & Created by MDesigners