Άμισθη εργασία

Σήμερα μιλάμε για...

Ας μιλήσουμε για αυτές τις γυναίκες, που δουλεύουν όλη μέρα, φροντίζουν κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητας των γύρω τους, και στο τέλος του μήνα δεν κατατίθεται μισθός στο λογαριασμό τους, ούτε ένσημα στην καρτέλα τους. Για τις γυναίκες – νοικοκυρές, η άμισθη εργασία τους δεν αναγνωρίζεται από κανέναν κρατικό φορέα και πολλές φορές δυστυχώς ούτε και από αυτούς που φροντίζουν…..

Η γυναίκα νοικοκυρά, επωμίζεται όλο το δύσκολο έργο της λειτουργικότητας της οικογένειας. Όσο όμως τα χρόνια περνάνε, οι ευθύνες σταδιακά μειώνονται, η καθημερινότητα μπαίνει σε μια ρουτίνα, τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν από το σπίτι, το τρέξιμο και το άγχος ελαττώνονται. Στο τέλος της ημέρας, ο απολογισμός έχει συνήθως  θετικό πρόσημο, με μερικά ΑΝ να διαταράσσουν την ηρεμία τους.

Το βασικό ΑΝ τους, αφορά την ηλικία συνταξιοδότησης  τους, αφού δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα για σύνταξη. Στην ηλικία που άλλες γυναίκες σταματάνε να δουλεύουν, αυτές συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους, χωρίς καμία οικονομική απολαβή. Και έτσι δημιουργούνται οι ανασφάλειες.  ΑΝ θα έχουν στο πλάι τους κάποιον να τους στηρίξει οικονομικά. ΑΝ θα μπορούν τότε να καλύψουν τις ανάγκες τους. ΑΝ θα μπορούν τελικά να ζήσουν όπως τους αξίζει όταν δεν θα μπορούν να είναι πια τόσο παραγωγικές .

Με τα εξατομικευμένα προγράμματα της F2F, καμία γυναίκα δεν θα νιώθει αυτή την ανασφάλεια, αφού θα δημιουργήσει το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που της ταιριάζει. Με ένα μικρό μηνιαίο κόστος, χτίζει μια γερή βάση για το μέλλον της. Για τότε που δεν θα είναι όλα εύκολα και βατά.  Για τότε που τα δεδομένα του σήμερα θα έχουν αλλάξει. Για τότε που η ίδια θα χρειάζεται φροντίδα. Μία φροντίδα που μπορεί να την εξασφαλίσει η ίδια στον εαυτό της με μία επιλογή σήμερα. Από τώρα, για το μετά. Γιατί υπάρχουν πάντα λύσεις για κάθε περίπτωση.

Share

Δείτε ακόμα

άρθρα

Νεανικός Διαβήτης. Η Δική μας Ιστορία.

Ξημερώματα 24 Φεβρουάριου του 2021. Εποχή covid και καραντίνας και εγώ δεν κοιμάμαι. Με απασχολεί ο γιος μου. Το ένστικτο της μάνας έχει ξυπνήσει και ουρλιάζει. Κάτι δεν μου αρέσει στην όψη του. Μου φαίνεται χλωμός και άτονος. Μου φαίνεται αδύνατος. Μου φαίνεται ότι αραίωσαν τα μαλλιά του. Κάτι δεν μου αρέσει….

άρθρα

And they lived happily ever after…

Έλληνες γονείς και ειδικά η Ελληνίδα Μάνα, με Μ πάντα κεφαλαίο! Αυτή και αν έχει γίνει ποίημα, τραγούδι, motto, graffiti, viral και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, της έχει συμβεί!

Aκολούθησέ μας στα social media

Θελεις να μαθαίνεις νέα μας:

Εγγραφή στο Newsletter:

Θέλεις να μαθαίνεις νέα μας;
Eγγραφή στο newsletter

Aκολούθησέ μας στα social media

© 2023 F2F Insurance Αll rights reserved | Όροι & Προϋποθέσεις

Designed & Created by MDesigners